Over Angelien

angelien-website-3
Angelien Kobessen (1966)

 

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de fysiotherapieacademie in Enschede. Omdat ik er steeds op werd gewezen dat ik van nature haptonomisch werk, heb ik daarna de opleiding haptonomie gedaan in Doorn. In 2008 heb ik de tweejarige opleiding tot essentiecoach gevolgd bij Lenne Gieles. Hier heb ik leren werken als holistisch therapeut (zie voor meer informatie over essentiecoaching www.lennegieles.nl).

De keuze voor fysiotherapie, haptonomie en essentiecoaching past bij mijn levenspad. Als kind al was ik, uit nood geboren, bezig met het omgaan met spanning en met mijn hooggevoeligheid, met het zoeken naar mijn grenzen en mijn verantwoordelijkheden. Ik vond een uitlaatklep in presteren, op school en in sport, maar moest ook constateren dat mijn lichaam mij steeds een halt toeriep. Door er veel over te lezen, door yoga en haptonomie, door psychotherapie en de opleidingen die ik deed en vooral door altijd te blijven zoeken, heb ik mij gaandeweg gespecialiseerd in hoe lichaam en geest samenwerken, in blokkades opzoeken en ruimte maken, in de herontdekking van het eigen ik. Iedereen krijgt in het leven zijn portie tegenslagen. Als je een gezonde basis hebt, kun je deze beter het hoofd bieden.

Ik ben getrouwd, heb twee kinderen die inmiddels de puberteit voorbij zijn en een paard, een hond en een kat. Ik wandel graag in de bergen. In de natuur zijn is voor mij een goede manier om mijn hoofd leeg te maken. Omgaan met dieren ervaar ik als heel waardevol en leerzaam. Omdat dieren heel direct reageren, zonder de bagage van de ratio die ons deels stuurt en censureert, zijn ze heel duidelijk. Lux, mijn paard, is erg nerveus en gespannen. Inmiddels heb ik geleerd niet ‘mee te schrikken’ maar vanuit mijn rust een baken te zijn, zodat we samen mooie tochten in de vrije natuur kunnen maken.

Sinds 2006 heb ik Praktijk Parel, een éénmanszaak. Hier kan ik alles inzetten wat ik gaandeweg geleerd heb. In een gemoedelijke en huiselijke sfeer en in alle rust kan ik je helpen met je fysieke klachten en onzekerheden. Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek!